Massage

Het lichaam bestaat uit verschillende weefsels en structuren die allen hun eigen aanpak vereisen, Massage Moves werkt dan ook met diverse massagetechnieken.

De holistische massage zorgt voor de huid en goede bloeddoorstroming. De lange trage strijkingen werken ontspannend en brengen het zenuwstelsel tot rust. De klassieke massagetechnieken zijn met name gericht op de oppervlakkige en iets dieper liggende spieren. De knedingen bevorderen de soepelheid van het weefsel en helpen opgebouwde spanning in de spieren los te laten. Om het diepe, vaak stugge, tussenliggende bindweefsel, de fascia, te bereiken worden technieken uit het structurele werk gebruikt. Deze trage, maar intense techniek is erop gericht het bindweefsel soepeler te maken waardoor er meer ruimte in het lichaam onstaat en de weefsels en organen zich als het ware in het lichaam kunnen reorganiseren. Ook de botten en gewrichten krijgen aandacht, onder andere door diverse bewegingstechnieken.

De vraag en eventuele klachten bepalen welke technieken het meest effectief zijn. Vrijwel altijd zal een sessie verschillende technieken bevatten. Alle vormen van massage hebben naast hun directe werking op het weefsel ook een ontspannend effect op het lichaam als geheel en op het lichaamsbewustzijn.

 

Heb je vragen of wil je meer persoonsgerichte informatie?
Neem dan gerust contact met me op.